Sagsbehandlere & UU vejledere

Kilden er et socialpædagogisk
helhedstilbud

Hos os kan unge bo, gå i skole, arbejde og engagere sig i fritidsaktiviteter – alt sammen inden for rammen af det samme anerkendende, støttende og forstående fællesskab.

[vision id="1"]
[vision id="2"]
[vision id="3"]

Vi tilbyder:

STU uddannelse

35 pladser
Læs mere
§ 107 og
§ 43 stk. 1 nr. 6 og stk. 3

Bomuligheder for børn og unge

§ 107
Børne- og ungehjem som opholdsted :
26 pladser fordelt på fire afdelinger

§ 43 stk. 1 nr. 6 og stk. 3
Børne- og ungehjem som døgninstitution:
26 pladser fordelt på tre afdelinger

Læs mere
§103 og/eller §104

Beskyttet
beskæftigelse

Beskyttet beskæftigelse / aktivitets- og
samværstilbud:
6 pladser

Læs mere
§ 85

Socialpædagogisk støtte i egen bolig

Støtte i eget hjem:
Indsats og timer baseret på visitation

Læs mere

Kildens faglige tilgang

Det gode ungeliv

Kilden STU & Botilbud har et stærkt fokus på at støtte de unge i at opleve "Det gode liv," som tager udgangspunkt i deres egne ønsker og motivationer ...

Low arousal

På Kilden STU & Botilbud arbejder vi med Low arousal, en metode der fokuserer på at forebygge konflikter ved at skabe ro og mindske krav. ...

KRAP

På Kilden STU & Botilbud arbejder vi med KRAP, en evidensbaseret metode, der kombinerer kognitive behandlingsformer med fokus på den unges ressourcer og anerkendelse af deres behov ...

Autisme specifik tilgang

Kilden STU & Botilbud arbejder for at støtte de unge i at opnå selvstændighed og mestring af deres hverdag ...

Differentierede takster baseret på VUM2 og ICS-tematik

Kildens takstfastsættelse tager afsæt i en grundig sagsanalyse af alle relevante forhold omkring den nye unge. Prisstrukturen for bodelen er tilpasset beboerprofiler for vores bomuligheder.

Takster på Kilden

Takst for STU-uddannelse udgør
23.110,- kr. pr. måned.

Taksten dækker alle udgifter til undervisning, praktik, forplejning, transporttræning m.v. Der findes ingen brugerbetaling.

Læs mere om STU- uddannelsen

§ 107 og § 43 stk. 1 nr. 6 og stk. 3
Takst A udgør 1614,-kr. pr døgn.

  • Beboer med behov for let støtte, op til 2 timer i døgnet / pr. uge 14 timer.
  • Beboer har brug for let/lidt verbal og/eller praktisk støtte samt let hjælp, svarende til VUM2 –
    funktionsniveau 1. (Se ydelses- og profilbeskrivelse)

Denne takst tilbydes i Kildens selvstændige boenheder, der fungerer som udslusningsboliger samt i enkelte af vores andre afdelinger.

Kilden visiterer altid med afsæt i en grundig struktureret analyse og bl.a.  i henhold til vores Beboerprofiler.

Læs mere uddybende information om takster i Kildens takstkatalog Takst og vores Beboerprofiler her.

§ 107 og § 43 stk. 1 nr. 6 og stk. 3
Takst B udgør 1926,- kr. pr. døgn.

Taksten er fastsat ud fra et let-middel støtteniveau -svarende til op til 2 timers støtte pr. døgn. svarende til op til 4 timers støtte pr. døgn.

Denne takst tilbydes i afdelinger med sovende nattevagt.

Kilden visiterer altid med afsæt i en grundig struktureret analyse og bl.a.  i henhold til vores Beboerprofiler.

Læs mere uddybende information om takster i Kildens takstkatalog Takst og vores Beboerprofiler her.

§ 107 og § 43 stk. 1 nr. 6 og stk. 3
Takst C udgør 2550,- kr. pr. døgn.

Svarende til op til 6 timers støtte pr. døgn. Taksten tilbydes typisk de unge på Palæet, som har et mere omfattende støttebehov. Der er på afdelingen døgndækning og § 66 pladser.

Kilden visiterer altid med afsæt i en grundig struktureret analyse og bl.a.  i henhold til vores Beboerprofiler.

Læs mere uddybende information om takster i Kildens takstkatalog Takst og vores Beboerprofiler her.

§ 85

Oplev fællesskabet

... når vi shopper i Malmø, danser i Roskilde, tager til Pride i København, vandrer mod ensomhed, tager på Festival i Ringsted, bygger lydstudie og producerer musik, holder filmaftener, fortæller røverhistorier, rider om kap eller slår hinanden i UNO.

 

Fitness 

I fitness-valgfaget handler det om at få kroppen i gang på en sjov og positiv måde sammen med dine venner. En gang om ugen træner vi i vores egne lokaler i det lokale fitnesscenter, hvor der er plads til alle niveauer – uanset om du er nybegynder eller har trænet før. Du lærer om din krop, styrke og fysik, mens du får sved på panden og hygger dig med dine klassekammerater.

Fokus er på fællesskab, og det vigtigste er, at vi støtter hinanden, bliver stærkere sammen og har det sjovt! 

Fantasy og animee 

Fantasy og animee dykker vi ned i fantasy-bræt- og kortspil, hvor vi bruger vores interesse for at styrke sociale evner og skabe nye venskaber. Gennem denne unikke verden får du mulighed for at træde ud af din faste rolle og opdage nye sider af dig selv. Vi skaber eventyrverdener, udvikler vores egne figurer og arbejder sammen som gruppe for at lave strategier og planer, så vi kan overvinde de udfordringer, vi møder på vores vej i multiverset.

Det vigtigste er, at vi har det sjovt, mens vi udforsker fantasien og styrker fællesskabet! 

Ridning 

I valgfaget ridning handler det om at lære om heste og dyrepleje, mens vi får sjove og spændende oplevelser sammen. Uanset om du er nybegynder eller har erfaring med heste, er der plads til dig. Vi lærer at passe hestene, pleje dem og forstå deres adfærd. Derudover får vi mulighed for at prøve kræfter med ridning og udvikle vores færdigheder.

Fællesskab er i fokus, og vi støtter hinanden, mens vi lærer og hygger os sammen med hestene. 

Krea-værksted 

I kreaværkstedet handler det om at udfolde din kreativitet og prøve kræfter med design på en sjov og spændende måde. En gang om ugen arbejder vi med forskellige materialer som smykker, kunst og interiør i vores værksted. Her er der plads til alle – uanset om du har erfaring eller er nybegynder. Du lærer om materialekendskab og udvikler dine egne kreative projekter, mens du hygger dig med dine klassekammerater.

Fokus er på fællesskab, og det vigtigste er, at vi støtter hinanden, udforsker nye idéer sammen og har det sjovt.

Teknologiværksted 

I teknologiværkstedet handler det om at udforske, hvordan teknologi påvirker vores hverdag. Vi dykker ned i, hvordan mobiltelefoner, tablets og computere fungerer, og vi arbejder med microbits for at få en bedre forståelse af elektronik. Her lærer du, hvad programmering er, og hvordan man gør det i praksis. Uanset om du er nybegynder eller har erfaring, er der plads til fordybelse og nysgerrighed.

Fællesskabet er i fokus, og vi støtter hinanden, mens vi opdager nye teknologiske muligheder og lærer gennem sjove og spændende projekter. 

Idræt 

I valgfaget idræt handler det om at lære din krop at kende, udfordre dig selv og have det sjovt gennem forskellige aktiviteter som badminton og boldspil. Vi laver både indendørs og udendørs aktiviteter og bruger idrætsfaciliteterne i St. Heddinges lokalsamfund. Uanset om du er vant til at dyrke sport eller er nybegynder, er der plads til alle.

Fællesskab er i fokus, og vi støtter hinanden, mens vi bevæger os, træner og har det sjovt sammen. 

Banko: spænding, grin og gode præmier! 

Hver uge kan du deltage i vores hyggelige banko-aften, hvor vi samles til sjov og fællesskab. Det er en perfekt måde at tilbringe tid med dine venner, grine og have det sjovt, mens vi spiller banko. Udover at have det sjovt, træner du også din koncentration og opmærksomhed, da du skal holde styr på dine tal under spillet. Banko styrker desuden din talforståelse på en legende måde.Det handler om at hygge sig og styrke fællesskabet på Kilden STU. Det er en aften fyldt med spænding, grin og gode præmier! 

Fitness: sved på panden og sjov træning med vennerne! 

I vores ugentlige fitness tilbud handler det om at komme i bedre form på en sjov og positiv måde sammen med dine venner. En gang om ugen træner vi i det lokale fitnesscenter, hvor der er plads til alle niveauer – uanset om du er nybegynder eller har trænet før. Du lærer om din krop, styrke og kondition, mens vi arbejder på at forbedre vores form og få sved på panden. Fokus er på fællesskab, og det vigtigste er, at vi støtter hinanden, bliver stærkere sammen og har det sjovt undervejs! 

Dungeons and Dragons: spænding, fantasi og fællesskab! 

Hver uge kan du deltage i vores spændende Dungeons and Dragons-aften, hvor vi sammen skaber fantastiske eventyr og styrker fællesskabet. Her får du mulighed for at bruge din fantasi og være med til at opbygge magiske universer fyldt med udfordringer og overraskelser. Sammen med dine venner vil du samarbejde om at løse gåder, bekæmpe monstre og udforske nye verdener. Uanset om du er nybegynder eller erfaren spiller, er der plads til alle. Dungeons and Dragonshandler ikke kun om sjov, men også om at udvikle dine samarbejdsevner, kreativitet og problemløsning på en legende måde. Det er en aften fyldt med spænding, fantasi og et stærkt fællesskab! 

Anime-klub: fællesskab og fantastiske serier!

Hver mandag aften mødes vi i Villa Mira til vores hyggelige Anime-klub, hvor vi sammen ser forskellige anime-serier. Det er en perfekt måde at dele din interesse for anime med andre og nyde fællesskabet. Klubben drives selv af Kildens unge , men hvis du er ny og har brug for lidt ekstra støtte, er der altid personale klar til at hjælpe dig i gang. Fokus er på fællesskab og glæden ved at se og tale om anime-serier sammen! 

Onsdagstur: motion, grin og gode samtaler! 

Hver onsdag eftermiddag mødes vi til en hyggelig gåtur, hvor vi får motion, frisk luft og masser af gode grin. Det er en dejlig måde at være aktiv sammen med dine venner, mens vi nyder fællesskabet og har sjove samtaler undervejs. Uanset dit niveau er der plads til alle, og vi går i et tempo, hvor der både er tid til bevægelse, grin og hyggelige snakke. Fokus er på fællesskab og sjov motion i naturen! 

Fredagscafé: hygge, cafestemning og sjove aktiviteter! 

Hver fredag samles vi på Danhostel Stevns til vores hyggelige fredagscafé, hvor vi afslutter ugen i afslappet cafestemning. Udover en god snak og hygge med vennerne, er der også en planlagt social aktivitet – for eksempel brætspil eller andre sjove spil. Det er den perfekte måde at koble af efter en travl uge. Uanset om du vil slappe af eller være social, er der plads til alle i det fælles fredagsfællesskab! 

Et praktik-ophold arrangeres i et tæt samarbejde mellem dig, din kontaktlærer og Kildens praktikkoordinator.

En praktik kan være både kortere og længere. Den kan være på Danhostel Stevns eller i en helt anden virksomhed, som Kilden samarbejder med - som du har lyst til at prøve at være en del af.

Praktik hjælper dig med at blive klogere på

  • dig selv og hvad du har lyst til 
  • dine styrker og udfordringer 
  • dine drømme og planer for fremtiden 
  • arbejdsopgaver du trives med  
  • arbejdsopgaver du ikke trives med 
  • hvornår noget er godt, og hvornår det er svært
  • hvad der kan være en støtte , når noget er svært 
  • hvor mange timer du kan arbejde og samtidig have energi til dine daglige gøremål 

Varighed

  • Første år er praktikkerne interne og/eller kortere eksterne praktikker
  • Andet år er praktikerne eksterne og har en længere varighed
  • Tredje år er praktikkerne eksterne længerevarende praktikker 

Ungerådet er en vigtig del af Kilden STU, som bidrager til, at eleverne bliver hørt og har medbestemmelse. Eleverne på Kilden STU vælger selv repræsentanter til ungerådet. Ungerådet mødes en gang om måneden.

Ungerådet står også for sociale, aktiviteter, soom er med til at styrke fællesskabet og dagligdagen på Kilden. Fx er ungerådet medarrangør af den årlige dimissionsfest og Kilden Festival.

Ung på Kilden
Vi har plads til alle

Kilden STU og Botilbud er et helhedstilbud, hvor unge kan bo, gå i skole, arbejde og engagere sig i fritidsaktiviteter – alt sammen inden for rammen af et trygt, anerkendende, støttende og forstående fællesskab. 

Kilden STU og botilbud er for unge med autisme, psykiske- og sociale funktionsnedsættelser og generelle indlæringsvanskeligheder.

Målgruppens diagnoser indenfor autismespektret kan desuden være en komorbiditet af f.eks. autisme og angst, autisme og ADHD, autisme og OCD m.fl. 

Pr. 1. August 2024: 18 elever i STU

På de studerendes arbejdsområde samt deres valgfag varierer gruppestørrelserne fra ca. 5-15 elever. Holdene tilrettelægges med øje for den enkeltes behov, så der er mulighed for inddeling i mindre hold samt afskærmning. 

Undervisningen er som udgangspunkt tilrettelagt med 1 personale til 5 elever. Der kan indgås aftale mellem uddannelsesstedet og kommune om yderligere støtte, hvis det vurderes at fremme den unges mulighed for udvikling. 

Skoleåret 2024/2025 

Ferieuger alle dage inkl.: 

Efterårsferie: d. 14.-18. oktober 

Juleferie: 23. december – 3. januar 

Vinterferie: 17.-21. februar 

Kristi himmelfart: 29.-30. maj 

Grundlovsdag: d. 5. juni 

Sommerferie: 2. Juli- 4. august 

Ansatte v. Kilden STU er pædagog- eller læreruddannet og/eller faguddannet inden for de praktiske fag der undervises i.

De ansatte har praksiserfaring indenfor området, med unge som har særlige støttebehov samt erfaring med specialundervisning. 

Kørselsordning er ikke en del af taksten men kan aftales og arrangeres efter behov. 

  • Læring og udvikling er meningsfuld gennem praksisrettet undervisning på reelle arbejdspladser 
  • Afprøve ressourcer gennem interne og eksterne praktikker  
  • Give de unge indsigt i egne ressourcer og udfordringer  
  • Rammesatte sociale aktiviteter der understøtter den unges færdigheder i at kommunikere og begå sig i sociale sammenhænge.  
  • Udarbejde forløbsplaner og delmål i samarbejde med den enkelte ung 

Faglig udvikling
  • Arbejdsmarkedskendskab: Gennem uddannelsen indgår- og afprøver de studerende forskellige funktioner i en tryg ramme på Stevns Vandrerhjem. 
  • Beviser og certifikater: På de enkelte arbejdsområder, arbejdes der med at de studerende opnår forskellige praksisrettede kompetencer, beviser og certifikater, såsom hygiejnebevis, førstehjælpskursus, foderplaner til dyr m.fl. 
Personlig udvikling
  • Strategier: Igennem uddannelsen, arbejdes der med at de studerende oparbejder strategier til at håndtere de udfordringer de oplever ift. at indgå på en arbejdsplads. Dette kan f.eks. være at bruge hjælpemidler såsom høretelefoner, at kunne strukturere en opgave, forvalte sin energi m.v. 
  • Ressourcer: Der arbejdes med at afklare og give de studerende indsigt i egne ressourcer og udfordringer. 
  • ADL: De studerende arbejder en dag om ugen med forskellige forløb der træner dem i fx brug af offentlig transport, madlavning, privatøkonomi, fritidsaktiviteter osv.
Social udvikling
  • Kommunikation og samarbejde: Igennem rammesatte og personalestøttede sociale aktiviteter, arbejdes der med forståelse- og respekt for andre mennesker. Igennem arbejdsopgaver trænes der at interagere med kunder og kollegaer.

Målgruppens særlige kompleksitet og udfordringer, kan gøre det nødvendigt at tilpasse skemaet, metoder og tilgange til den enkelte studerende. Det kan fx være nødvendigt at vi har særlig fokus på: 

  • Mening og motivation: Vi arbejder med en forståelse for at de studerende qua deres diagnostiske udfordringer kan være udfordret ift. at motivere sig selv og se mening i aktiviteter og opgaver. Vi arbejder med at gøre opgaverne konkrete og meningsbærende for den studerende, og inddrager dem i udformningen af deres skema.
  • Gradvis eksponering: For nogle unge kan arbejdspladser, fællesskab mv. være overvældende, hvorfor det kan være nødvendigt at lave en plan for hvordan den studerende gradvist inkluderes.
  • Støttesystemer: I samarbejde med den studerende afprøver vi støttesystemer, der kan bidrage til udvikling og selvstændiggørelse. 
Forløbsplaner og delmål

Der er minimum afsat seks dage gange om året til samtaler med den studerende om delmål, herunder vil der i samarbejde med den studerende evalueres på hvad der går godt, hvad der udfordrer og hvordan der fremover skal arbejdes med målene. Forløbsplanen opdateres derefter og løbende, så den studerendes udvikling dokumenteres fyldestgørende.

Kontakt os for målgruppevurdering og visitation

Har du en henvendelse om målgruppevurdering vedrørende en potentiel elev, beboer eller medarbejder, eller spørgsmål om en nuværende borger på Kilden STU & Botilbud, kan du kontakte vores visitationsteam direkte.
 
Vi er her for at sikre, at du får de nødvendige oplysninger og støtte i processen.

Skriv til visitation@kilden-stu-dk 

Kilden

Forstander

Morten Ravn

Telefon 9385 9709
Mail Morten@kilden-stu.dk

Kilden STU og Beskæftigelse

STU og Beskæftigelsesleder

Susi Jensen

Telefon 9385 0336
Mail susi@kilden-stu.dk

Kilden botilbud

Botilbudsleder

Torben Revsbech

Telefon 9385 0962
Mail Torben@kilden-stu.dk

Kontakt kilden

Algade 12 C
4660 Store Heddinge

Tlf: +45 5330 3329

administration@kilden-stu.dk
sikkerpost@kilden-stu.dk

Kontakt

Slottet: +45 5335 3329
Palæet: +45 9385 1059
Godset: +45 9385 1278
De små huse: +45 9385 0736

STU

Susi Jensen, Leder +45 9385 0336

CVR-nr. Botilbud: 35595309
CVR-nr. STU og beskæftigelse: 40106162

STU-institutionsnr.: 280684