Sund seksualitet

På kilden arbejder vi med seksualitet som en naturlig del af livet, vi har  sexolog/psykoterapeut Lene Alexander ansat, til samtaler og seksualvejledning.

Kilden tager udgangspunkt i WHO`s definition af seksualitet fra 1986 der lyder som følger:
”Seksualitet er en integreret del af ethvert menneskes personlighed. Den er et basalt behov og et aspekt af det at være menneske, som ikke kan adskilles fra andre aspekter i livet. Seksualitet er ikke synonymt med samleje. Det handler ikke om, hvorvidt vi har orgasme eller ej, og endelig er det ikke summen af vort erotiske liv. Dette kan være en del af vor seksualitet, men behøver ikke at være det. Seksualitet er så meget mere. Det er, hvad der driver os til at søge efter kærlighed, varme og intimitet. Den bliver udtrykt i den måde, vi føler, bevæger os på, rører ved og bliver rørt ved. Det er ligeså meget dette at være sensuel, som at være seksuel. Seksualitet har indflydelse på vore tanker, følelser, handlinger og samhandlinger, og derved på vor mentale og fysiske helse. Og da helse er en fundamental menneskeret, så må også seksuel helse være en basal menneskeret.”
T. Langfeldt & M. Porter 1986

Læs vores seksualpolitik her

Taktil Stimulering.

På Kilden tilbyder vi Taktil Stimulering, der er en klinisk dokumenteret berøringsmetode udviklet i Sverige.

Vi ved der er flere veje til kommunikation, derfor tilbydes dette til de unge der profeterer af det. Taktil betyder berøring og gennem bevidste strygninger i en struktureret form på huden, aktiveres hormonet oxytocin.

Oxytocin er et antistress hormon, der har indvirkning på kroppen i form af afslapning, reducerer smerteoplevelsen, fremmer indlæring, styrker immunforsvaret, styrker optagelsen af næringsstoffer gennem maden og forbedre relationer imellem mennesker. Taktil stimulering defineres som træning af psyken, en neuropsykologisk og neurofysiologisk metode.

Taktil Stimulering henvender sig til alle, som ønsker afspænding, øget livskvalitet og glæde. Metoden er også en måde at ”være menneske på”, da vi gennem berøring skaber tillid, ro og nærvær i mødet med den anden.

Lene Alexander der udfører behandlingen, arbejder i tæt samarbejde med Skolen for Berøring i Sverige med at udbrede metoden, samt at få uddannet flere i hele sundhedssektoren i Danmark. Forskningen der ligger til grund for metoden er baseret på https://www.kerstinuvnasmoberg.com/kerstin-uvnas-moberg/ mangeårige studier.

 

Kilden STU og Botilbud